Thursday 26 December 2013

Moji zivotni ciljevi

Moji zivotni ciljevi

      
Tesko je reci da neko nema zivotni cilj. Svako ima neki san koj predstavlja vrhunac njegovih zelja i dostignuca. Moj cilj je da otvorim japanski restoran u svom gradu.

       
Ne bilo kakav restoran, to mora biti ramen restoran. Znate, ramen je brza hrana u Japanu ali samo zbog toga sto je za njegovu pripremu potrebno 3 minute, inace je prepun zdravih sastojaka i karakterise ga minimalna kolicina masnoce i kalorija. Lepo je pojesti brzi obrok koji je pri tom zdrav, corbas i vruc. Savrsen i u toplim i letnjim danima. Ali ne mozete postati ramen majstor u svom gradu ili negde u Evropi. Za takvo priznanje i zvanje morate otici u Japan. Najpre vas neki priznati majstor koji vec ima ramen restoran riprema i poducava kako da napravite svoj ramen. E sad, kazem svoj ramen, jer ne mozete u celom Japanu pojesti dva ista ramena, svaki kuvar ima svoju tajnu i primenjuje je u svojoj kuhinji. Vas ucitelj ce da vas nauci kako se pravi ramen a sastojke sami birate i pravite razmeru.  Takvih restorana nema kod nas, nije obicaj kao prvo da brza hrana bude i zdrava. Bio bi to jedini restoran takve hrane u mom gradu i svi bi rado dolazili da probaju nesto takvo u nasoj zemlji.

      
Ja cu svoj cilj sigurno ostvariti, jer kad nesto zaista zelite ni Japan nije dovoljno daleko, pa cak ni jezik nije velika prepreka. Pravi ciljevi su uvek ostvarivi.

No comments:

Post a Comment