Saturday 18 January 2014

Skola o kojoj sanjam

Sastav iz srpskog jezika Skola o kojoj sanjam za sve koji su trazili ovaj sastav. Nadamo se da ce vam se svideti ovaj i ostali naši sastavi.
Skola o kojoj sanjam
Nisam sigurna da bas sanjam  o tome kakva bi mi skola odgovarala, ali kad bih mogla da biram, bila bi slicna Samerhilu.
Sigurna sam da je vecina tinejdzera jednom procitala knjigu o Samerhilu, eksperimentalnoj skoli koja je razvijala i podsticala rast talenata kojim su pojedina deca zaista raspolagala a ne gusila njihovu kreativnost obavezama koje su smatrane da moraju biti naucene od strane svih jer je to neko opstepriznato znanje koje mora svaki pojedinac da ima. Steta je da skola ne razvija ono najbolje u deci, mada ne mogu rec da ona to ne bi radila kad bi mogla sve da postigne u rokovima koji su joj nametnuti. Sami profesri imaju plan kojeg moraju da se pridrzavaju a koji je toliko gust da ne mogu primetiti da postoje i talentovana deca u razredu. Kada bi prosvetni sistem dozvolio profesorima da sami kreiraju svoju nastavu a da se samo okvirno drze plana i programa sigurna sam da bi i nastava a i djaci bili produktivniji. O takvoj skoli sanjam, koja ce podsticati ono u cemu sam dobra a ne gusiti ga informacijama koje cu toko zivota sigurno zaboraviti jer nece biti interesantna dovoljno da ih sacuvam u svojoj memoriji.
i kao zemlja imamo jako puno ljudi koji su inteligentni, takoreci geniji, ali njihova genijalnost dolazi do izrazaja tek onda kad u potpunosti mogu da se posvete onome u cemu su dobri.

No comments:

Post a Comment