Saturday 18 January 2014

Sastav Prijateljstvo

Sastav o prijateljstvu iz srpskog jezika za srednju skolu. Česta tema u školi za pismeni rad je prijateljstvo. Nadamo se da ce vam se nas pismeni zadatak na temu prijateljstvo svidjeti.
Sastav Prijateljstvo
Nije li prijateljstvo najlepsa stvar na svetu. Kada znate da ce vas neko podrzati i saslusati bez obzira na to da li to za njega predstavlja opterecenje u tom trenutku.
Covek nije stvoren da zivi sam i uvek tezi ka tome da dodje do nekoga sa slicnim misljenjem ko bi ga podrzao i bio tu za njega. Naravno prijateljstvo nije jednosmerna ulica, i trazi da vratimo istom merom ako ne i vise od onoga sto dobijamo i sami iz tog odnosa. Zavisi da li ce vam vise prijati musko ili zensko drustvo, ali dovoljno je da ta osoba ima ono nesto sto u dodiru sa vasim osobinama, vrlinama i manama cini jednu celinu. Nisam sigurna da bih mogla bez svojih prijatelja, cak nisam sigurna ni da bih mogla smanjiti njihov broj, jer su svi drugaciji i posebni na sebi svojstven nacin i svi oni svojim postojanjem cine mene boljim i kompletnijim covekom. Nazalost danas je sve teze pronaci prijatelja, ali onog pravog, a sa svakodnevnim obavezama, tesko je i zadrzati ove koje ste vec stekli i sa njima odrzavati redovne kontakte. Medjutim ako je prijatelj pravi, on ce razumeti to da niste uvek u mogucnosti odvojiti vreme i druziti se sa njim.
Plasim se da nova tehnologija koja oduzima vreme modernom coveku, da ce dovesti do toga da covek sebi trazi virtuelne prijatelje ili jos gore da stvara zanimacije koje stvaraju iluziju da je covek sam sebi dovoljan.

9 comments: