Friday 13 December 2013

Prvi Sneg

Prvi sneg sastav iz srpskog jezika. Najveca arhiva sastava samo na nasim stranicama, sastavi su unikatni pa tako i ovaj sastav na temu Prvi sneg. Nadamo se da vam se svidja ovaj rad kao i celi nas sajt.
Sastav Prvi sneg
          Prvi sneg uvek dodje ocekivano. Danima ga najavljuju kao katastrofu koja nas ocekuje i velike minuse od kojih cemo se smrznuti , ali mnogi ne shvataju da je to jednan od najmirnijih trenutaka.
          Logicno je da nocu temperature drasticno padnu sto stvara idealne uslove za sneg. Samim tim prve pahulje najcesce se pokazu nocu, pri svetlu ulicnih svetiljki. Zima je i noc, i samo ni koji uzaista moraju jos uvek borave mimo svojih toplih domova. Polako se vracaju kuci umorni od svakodnevnih obaveza utopljeni u kaput i rukavice i vratova uvucenih u sal. Mrak je gust ali ga svetiljke najcesce narandzaste svetlosti razbijaju i proredjuju olaksavajuci sporim pesacima. U tom trenutku prve pahulje pocinju da prolecu ispred ulicne rasvete i sve dobija novi izgled. Ulice su mirnije nego inace a vi uzivate u prizoru koji kao da se samo za vas prikazuje. Pahulje plesu svoj prvi ples. Slozicete se sigurna sam, najlepse, najkrupnije i najsuvlje pahulje padaju nocu i velikom brzinom pokrivaju ulice cineci ih prozirno belim. Dok stignete kuci shvatili ste da vam je kapa puna snega i da se asfalt na ulici vise ne raspoznaje i sve sto ostaje isza vas na ulaznim vratima u topli dom jeste tisina i tragovi u snegu.
          Jutra posle takve noci su uvek najlepsa jer predstavljaju radost za one najmladje jer to je za njih koji rano lezu ipak prvi sneg.

No comments:

Post a Comment